Eviniz, Odanız, Ofisiniz İçin.
Daha fazlası için aramaya başla!

Evlilik Takımlarınızı Nasıl Kombinlersiniz? Farklı Tarzlar ve Renkler

24-10-2023 10:45
Evlilik Takımlarınızı Nasıl Kombinlersiniz? Farklı Tarzlar ve Renkler

Yemek Takımlarının Çeşitleri Nelerdir?

Yemek takımlarının tasarımları ile birlikte kullanılan materyallerde de farklılıklar mevcuttur. Sağlıklı olmasından dolayı çeyizlik yemek takımı seçimlerinde porselen ve seramik malzemeden üretilenler tercih edilir. Ürünlerin içerikleri ile beraber farklı şekil ve boyuttaki takımlar, kullanıcıların isteklerini karşılamaktadır. Çekirdek aileden kalabalık aileye kadar herkes için uygun ürünler bulunur. Hatta en çok yemek takımı çeyiz seti olarak tercih edilir. Evlilik takımlarının en önemli parçası olan yemek takımı içerisinde genel olarak bulunan ürünler şunlardır:

  • Çorba kasesi,
  • Yemek tabağı,
  • Pasta tabağı,
  • Baharatlıklar,
  • Çay fincanları,
  • Servis tencereleri takımlar içinde yer alır.

Yuvarlak, kare, oval gibi formlarda üretilen bu takımların tasarımları modellere göre farklıdır.  Çeyizlik yemek takımı setleri klasik, sade, modern ve gösterişli olarak çeşitlere ayrılır. Çeyizlik olan ürünlerin paketleri içerisinde daha fazla parça mevcuttur. Tabaklara ek olarak çay, kahve fincanı ve tabağı, salata kasesi, sosluk, kayık tabak gibi parçalar da setler içerisindedir. Çeyiz içerisinde yer alan günlük ve kahvaltılık takımlar da vardır. Bu takımların parça sayısı ise normal yemek takımlarına göre daha azdır.

 Çeyiz Alışverişinde Tencere Seçimleri

Yeni evlenen çiftlerin çeyiz listelerinin en başında gelen ürünlerden biri tencerelerdir. Tencereler çeşitleriyle beraber mutfakların vazgeçilmez ürünlerindendir. Onlarca farklı malzemeden üretilmiş, farklı işlev ve özelliklere sahip tencereler kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilir. Sadece çeyizlik tencere setleri değil, tekli olarak da tencere satın alınabilir. Bu çeyizlik tencerelerin çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitler:

  • Çelik Tencereler: Yemek pişirmek için uygun ve dayanıklı olan tencerelerdir. Çorba, sulu yemek, kızartma gibi yemekler için tercih edilir. Susuz ya da az sulu yemeklerde tencerenin altının kısık olması önemlidir çünkü böyle durumlarda altı yanabilir. Tencerelerin içinin çizilmemesi için metal gibi ürünlerden yapılmış karıştırıcıların kullanılmaması gerekir. Tahta, plastik ve silikon ürünler tercih edilmelidir.
  • Teflon Tencereler: Az yağ kullanılan hatta hiç yağ kullanılmadan pişirilecek yemekler için tercih edilen bir çeşittir. Pilav, karnıyarık gibi yemeklerin genellikle bu tencerelerde yapıldığı görülür. Tavalarında ise omlet, krep gibi yiyecekler hazırlanmaktadır.
  • Granit ve Seramik Tencereler: Bu tencerelerde yemeklerin az yağ ile pişmesi sağlanır. Ayrıca bu ürünler çeyizlik tencere takımları arasında sağlık açısından en çok tercih edilenleridir.
  • Düdüklü Tencereler: Çeyiz tencerelerinin vazgeçilmez parçalarından biri düdüklü tencerelerdir. Yüksek basınç ile yemeklerin daha kısa sürede ve lezzetli bir şekilde pişmesini sağlar.

Bu ürünlerle beraber tercih edilen cam, bakır, döküm ve toprak tencerelerde mutfaklarda sıklıkla yer alır.

 Evlilik Takımları İçerisinde Kahvaltı Takımlarının Yeri

Günün en önemli öğünlerinin başında kahvaltı gelmektedir. Çeyizler içerisinde eksik edilmeyecek ürünlerden bir tanesi de kahvaltı takımlarıdır. Özenle hazırlanan kahvaltı sofraları sevdiklerinizle keyifli ve güzel vakit geçirmenizi sağlar. Bu kadar önem verilmesinden dolayı her kullanıcının zevkine göre çeyizlik kahvaltı takımı seçenekleri mevcuttur. Desenleri, boyutları, şekilleri ve üretildikleri malzemeye göre bu takımlar çeşitlilik gösterir. Kahvaltı takımı çeşitleri şu şekilde sıralanır;

  • Seramik Kahvaltı Takımları: Kil ve toprağın birleşimi sonucunda pişirilen ürünlerdir. Sağlığa zararlı olmaması sebebiyle mutfaklarda ve sofralarda sıklıkla yer edinir. Temizliği konusunda titiz davranılmalıdır. Çünkü bulaşık makinasında yıkanması, sert bir şekilde zemine bırakılması ürüne zarar verir. Bu seramik kahvaltı takımları, çeyizlik yemek takımı modelleri içerisinde de yer alır.
  • Cam Kahvaltı Takımları: Sağlık açısından en zararsız madde olduğu için çeyiz takımı için vazgeçilmez ürünlerin başında gelir. Genellikle sade ve şık ürünleri tercih edenlerin malzeme olarak ilk tercihi cam ürünlerdir. Cam olmasına rağmen bu parçalarda da renk tercihi bulunmaktadır.
  • Porselen Kahvaltı Takımları: Çeyizlik kahvaltı seti tercihlerinde yemek takımı ile uyumlu olması açısından en çok tercih edilen çeşitlerden biridir. Seramikten farkı yapımı ve hammaddesidir. Renginin beyazlığı kendi doğal içeriğinden kaynaklıdır. Ev aksesuarları, yemek ve kahvaltı takımları için tercih edilmektedir. Kullanıcıların kendi zevkine göre pek çok ürün mevcuttur.

 Çatal Kaşık Bıçak Takımı Çeşitleri

Mutfağın ve sofraların tamamlayıcı ürünlerinin başında çeyizlik çatal kaşık bıçak seti gelmektedir. Günlük kullanımla beraber en çok tercih edildiği alan çeyiz olmaktadır. Kişisel zevklere göre bu takımlar, spor ve klasik modeller olarak ayrılmaktadır. Ayrıca gümüş, çelik gibi materyallerden üretilmiş çeşitleri de mevcuttur. Tercih edildiği alanlar şunlardır:

  • Günlük yemek masaları,
  • Kalabalık davetler,
  • Özel günler ve topluluk yemekleri için sofralarda yerini alır.

Yenilikçi modeller içerisinde sap kısımlarının tasarımı farklı olanları bulunmaktadır. Çeşitli koleksiyonlar sayesinde evlilik çeyiz paketi tercihleri de kullanıcıların zevkine göre değişmektedir. Çatal kaşık bıçak takımları tercih edilirken göz önünde bulundurulması gereken durumlar vardır. Kaç kişinin kullanacak olduğu, takımın kullanım ömrü oldukça önemli faktörlerden biridir. Ayrıca temizlenmesi için kullanım talimatlarının okunması gerekir. Üretildikleri malzemeye göre bazı takımlar makinede yıkanabilirken bazıları için elde yıkama ve temizleme tavsiye edilmektedir. Çeyizlik çatal bıçak takımı seçerken parça sayısı, kişi sayısına göre belirlenebilmektedir. Çok parçalı ürünler kalabalık aileler ya da misafir ağırlama durumu için az parçalı olan takımlar ise çekirdek aileler için idealdir.

Çeyizlik çatal kaşık takımları, sandık veya çanta şeklindeki kutular içerisinde yer alır. Böylelikle hemen kullanılmayacak şekilde olan ürünlerin muhafazası oldukça kolay hale gelir. Bu takımlar içinde parça çokluğu mevcut ise kepçe ve sunum gereçleri gibi ihtiyaçların da içerisinde yer aldığı görülür.

 Evlilik Takımı Fiyatları Nelerdir?

Güzel bir evin ve özellikle güzel bir sofranın olmazsa olmazları evlilik takımlarıdır. Bu ürünler şık, gösterişli kişiye göre sade sofralar kurulmasını sağlamaktadır. Modelleri, renk ve tasarımları her eve, mutfağa ve salona uyum sağlamaktadır. Ancak bu uyum kadar kullanıcıları ilgilendiren bir mesele daha vardır. Bu da ürünlerin fiyatlarıdır. Çeyizlik yemek takımı setleri kullanım açısından da avantajlıdır. Çeyizlik tencere seti fiyatları, tencerenin üretildiği malzemesine, set içerisindeki ürün sayısına, şekillerine göre değişkenlik gösterir. Daha sonrasında sofraların baş tacı olan yemek takımları için de belli noktalar mevcuttur. Çeyizlik yemek takımı fiyatları söz konusu edildiğinde ürünün kalitesi, parça sayısı, üretildiği malzeme, desen gibi pek çok unsur dikkate alınır.

Sofraların tamamlanmasını sağlayan ürünler vardır. Bu ürünlerden biri de çatal bıçak takımıdır. Bu takımlar, her yemek takımı ile kullanılabilecek şekilde tasarlanır. Günlük ve misafirlik yemek takımları için sıklıkla tercih edilir. Çeyizlik çatal bıçak takımı fiyatları ise diğer evlilik takımı içerisinde yer alan ürünler gibi özelliklerden etkilenir. Takımların spor veya şık olması, üzerinde bulunan çeşitli baskılar parçaların fiyatını etkileyen unsurların başında gelmektedir. Tüm bu ürünleri Porland’dan inceleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.